mod og offer i marken

mod og offer i marken

Samtidig landede Amerika Moncler Udsalg en mand på månen i 1969, vi havde titusindvis kæmper og døde i en sydøstasiatisk krig, der var lidt forstået eller accepteret af mange derhjemme.

Det var forvirrende at se herfra, da det udfoldede tusindvis af miles væk, og det var svært at forstå selv af dem på slagmarkerne, ifølge nogle der kæmpede for næsten 50 år siden.

Ofte ville en position, der blev vendt fra fjenden i hård kamp en dag, snart blive forladt, da konflikten flyttede til et andet sted. Dette førte ofte til at kæmpe for det samme stykke fast ejendom senere. Militært kan der have været gyldige grunde til sådanne beslutninger, men fyren med sine støvler på jorden, der havde mest at tabe, så det ikke altid.

‘Jeg kiggede tilbage, jeg havde ingen mening om objektiv eller mission eller opfyldelse,’ sagde Jim Hendrickson, en hæreveteran for 10. pansrede kavalleri. ‘Vores eneste mål var overlevelse,’ sagde han om krigen.

Ereen var fyldt med eksempler på ekstrem modighed og dedikation på slagmarken, og glimt af hvad der lignede muligheden for sejr kun at føre til mere skuffelse for amerikanerne og deres syd vietnamesiske allierede. arme og arbejdskraft. og sovjetiske Rusland var stormagterne bag forskellige sider, meget som vi havde et årti tidligere i Korea.

Vores politiske og militære mål syntes at kontrast skarpt med forstyrrelser og masseforældelser derhjemme. Først og fremmest blev disse protester ledet af unge mennesker, ofte de samme som var i fare for at blive udkastet til militæret og fylde en tandhjul i en maskine, de respekterede ikke i en krig, de ikke støttede.

Ved slutningen af ​​1960’erne var vi involveret i en tilsyneladende winless krig, der havde kostet titusindvis af amerikanske liv allerede uden ende i syne. Militære dødsfald i Vietnam er at se et stejlt bjerg, de gradvise skråninger fra slutningen af ​​1950’erne til 1964 tegner sig for mere end 400 dødsfald, og bjerget stiger kraftigt til apinnacle fra 1967 til 1969 med en treårig dødsrate på mere end 40.000, før det går ned i 1970’erne, da vores blodige oplevelse sluttede.

I alt døde mere end 58.200 amerikanere i Sydøstasien mellem slutningen af ​​1950’erne, da dette land begyndte at støtte regeringen for Republikken Syd Vietnam og 1975, da det kommunistiske Nord-Vietnam endelig var sejrigt med Saigons fald.

Ud over dem der døde, blev der anslået 304.000 amerikanere i krigen, og mere end 2,7 millioner tjente der.

I slutningen var der få amerikanere tilbage i den belejrede syd, hvor kampen blev båret af hæren i Republikken Syd Vietnam. Et område taget en dag syntes tilbage i strid den næste. Det kom til det punkt, hvor mange syntes at hader vores regering, og derfor blev meget af vrede overført for at foragt for vores militær.

‘Det var svært at forstå,’ sagde Hendrickson, 67, en Minnesota-indfødt, der nu bor i La Crosse. Som et lille eksempel var det almindeligt at se folk nægte at stå eller fjerne deres hatte under national Anthem på La Crosse område high school fodbold eller basketball spil.

Efter dagens standarder var den respektløse, jeg husker, meget Moncler Outlet Online mild. nyheder som gjorde filmklip af den seneste handling i krigen.

Dengang havde jeg været ude af det aktive militær i nogle år og ikke særlig interesseret i noget politisk, men jeg blev ramt af hvor ulykkelige mange var med dette land, hovedsagelig på grund af krigen og den uophørlige appetit for mere og mere soldater skal sendes til kamp.

Der er historier om veteraner, der blev vist respektløs, foragtet, endog misbrugt, efter deres tilbagevenden. Det meste af offentlighedens vrede viste sig at være imod en regering, der sendte soldater i kamp og truslen om den selektive tjeneste, som rystede op for at genopbygge rækken. Men mange er de veteraner, der følte hadet for krigen var blevet forflyttet uretfærdigt på dem.

‘Det var skammeligt, at vores regering fik os involveret,’ sagde Tom Curran, en Californien indfødt, der nu bor i La Crosse. Med ingen familie til at hjælpe ham på det tidspunkt var løftet om mad, husly, penge og tøj den store motivator for ham at komme ind i militæret, sagde den tidligere hærkamp ingeniør.

Curran sagde fjenden havde noget, som vores styrker sjældent havde. ‘De vidste, at de kæmpede for noget.’

Mange amerikanere følte ikke den følelse af formål. Selv om de fleste amerikanere gjorde deres militære job ekstremt godt, og tapperhed og selvopofrelse var rigelige, følte de sig sjældent på deres tilbagevenden.

‘Når du kommer tilbage til dit land og ikke er ønsket, er det en frygtelig ting at gå igennem,’ sagde Sam King, nu af New Richmond. Han tilbragte to ture i Vietnam med 1. Marine Division.

One Marine s historie

Forholdsvis lille på 145 pund var King en perfekt pasform til det farlige arbejde med ‘tunnelratte’ en mand sendt til et fjendtlig tunnelkompleks for at reconnoiter farlige underjordiske passager, der kunne holde alt fra forsyninger og ammunition til booby fælder eller væbnede fjende soldater.

‘Jeg var bange for døden’, sagde han om at komme ind i tunnelsystemerne. ‘Nogle gange holdt jeg pusten så længe og mit hjerte slog så hårdt jeg troede jeg ville dø.’

På en tur under jorden, bevæbnet med en lommelygte på en pol og en .45 kaliber pistol, nærmede King en skarp sving i tunnelen. Han stakkede lommelygten rundt om hjørnet, og det blev hårdt ramt af noget og banket fra hånden.

Den dødbringende angriber var en giftig viper, som fjenden havde hængt ved midten af ​​toppen af ​​tunnelen. Det slog ud blindt på noget, der kom inden for rækkevidde af sine fangs.

Kong sagde, at han tømte sin pistol i slangen og hans venner over jorden trak ham fra tunnelen.