2. teenager i ‘Slenderman’ stabbing får 40 år i mental institution

2. teenager i ‘Slenderman’ stabbing får 40 år i mental institution

Morgan Geyser, 15, anklagede sig skyldig i oktober til en anklage for forsøg på første grads mord i en aftale med anklagere for at undgå fængselstid. Geyser-dommen blev afsagt efter en dag med vidnesbyrd fra sagkyndige vidner om teenagerens fremskridt i psykologisk behandling. Mens hun har gjort fremskridt, mener Waukesha County Circuit Dommer Michael Bohren ifølge eksperterne, at hun har brug for yderligere behandling. ‘Vi kan glemme, hvad vi har at gøre med. Og vi kan glemme, at dette var et forsøg på at myrde,’ sagde Bohren, da han meddelte sin afgørelse. Han bemærkede også, at kriminaliteten var forudindtaget. Gyserforsvarsadvokater havde hævdet, at teenageren var en første gangsforbryder, som har brug for behandling, men som kan genintegreres i samfundet. ‘Hun viser anger,’ siger Anthony Cotton, en af ​​Geysers forsvarsadvokater. ‘Jeg tror, ​​at ondskabet viste, at hun ikke er en sociopath.’ Geyser undskyldte offeret og hendes familie, da de fik lejlighed til at henvende sig til retten. ‘Jeg har aldrig ment at dette skulle ske’, sagde en tåget Geyser. ‘Jeg håber, at hun har det godt.’ Som en del af aftalen, ifølge Wisconsin lov, fandt en dommer hende ikke skyldig på grund af psykisk sygdom eller mangel, hvilket betyder, at hun i sidste ende ikke vil blive holdt strafferetligt ansvarlig for angrebet. Geyser og hende ven Anissa Weier, begge 12 på forbrydelsestidspunktet, lokket deres 12 årige klassekammerater ind i en park i Waukesha, Wisconsin, hvor de stablede hende 19 gange for at imponere Slenderman, en boogeyman for internetalderen. Offeret overlevede, gennemsøgning til sikkerhed, før hun blev opdaget af en forbipasserende cyklist. Anklagerne havde bedt amtsdommeren om at dømme Geyser til 40 år i en mental institution, det maksimale tilladte beløb, ifølge CNN affiliate WTMJ.Geyser blev diagnosticeret med skizofreni et par måneder efter angrebet , CNN affiliate WISN reported.CNN nævner ikke typisk mindreårige anklaget for forbrydelser, men det gør undtagelser, hvis de bliver opkrævet som en voksen, som både Geyser og Weier. I august bad Weier, derefter 16, sig skyldig til at forsøge at se cond grader mord på grund af psykisk sygdom eller mangel som en del af en lignende plejeaftale med angivelse af at hun ville acceptere engagement i institutionel pleje. I december bestilte en dommer hende til 25 år i en mental sundhed facilitet. Hun vil bruge mindst tre år der, før hun kan bede om at blive afladet. Hvis læger mener, at hun kan frigives til ambulant pleje, kan hun så være under statsovervågning, indtil hun er 37 år.