2015 Fred Cafe Arkiver

2015 Fred Cafe Arkiver

‘ADRESSE DEN GLOBALE UDGAVE AF MISSENDE PERSONER: DEN INTERNATIONALE KOMMISSIONENS ARBEJDE OM MISSENDE PERSONER’

Det globale problem af manglende personer er komplekst. For endeligt at identificere den manglende skal der tages hensyn til politiske, samfundsmæssige og videnskabelige udfordringer. At løse de manglende skæbne hjælper familier med at opnå lukning, fastlægger sandheden omkring deres forsvinden og kan bruges til at søge retfærdighed. Denne præsentation vil kort introducere det globale problem med manglende personer med primært fokus på arbejdet i theMPMP.

Dato Tid: Torsdag den 15. oktober 2015 kl. 19:00. De menneskelige væsener har haft et forhold til og afhængighed af honningbier i mange tusind år. Hive indeholder menneskehedens visioner af paradiset: en fredelig og hårdtarbejdende kollektiv, hvor alle kender og glæder sig over sin rolle. De udfordringer, som bier står overfor, har mobiliseret mange spændende handlinger over hele verden, der tager fat på miljøhensyn, ligestilling mellem mænd og kvinder, økonomisk udvikling og psykologisk Trauma. Bliv med i vores højttaler KarenGodbout, da hun beskriver, hvordan honningbiet fortsætter med at lede menneskeheden frem i retning af bæredygtighed, medfølelse og fred.

Denne Freds Cafe er et eksklusivt eksempel på en præsentation, der skal præsenteres i Verdensparlamentets Religioner, med store talere Hans Hellighed Dalai Lama og Dr. Karen Armstrong. Parlamentet er den ældste, den største og den mest inklusiv indsamling af mennesker af al tro og traditioner. Det første parlament fandt sted i 1893.

Dato Tid: Torsdag den 1. oktober 2015 kl. 19:00 Canada i Afrika 300 års hjælp og udnyttelse er det første kritiske overblik over canadisk politik over for kontinentet. Det dokumenterer det canadiske engagement i den transatlantiske slavehandel, ’scramble for Africa’, missionærbevægelsen og europæisk kolonialisme samt Ottawas opposition toanticolonialstruggles og fremme af nyliberaløkonomiske forskrifter, der har været til gavn for canadiske mineselskaber, der har købt meget af kontinentet mineralressourcer, men er ofte bittert imod af lokalsamfund. F.

Defensorais en dokumentar om en MayanQ ‘eqchi’ modstand mod minedrift i Guatemala. Historien ligger langs bredden af ​​LakeIzabalin samfundet ElEstorwhere et nikkel mineselskab har opereret i over 50 år. Spændingerne løber højt mod en baggrund af pro og anti mining lejre, vold og tvungne udsættelser. Filmen tager publikum ind i forsvarernes forsvar i modstanden, der kæmper for at genvinde deres forfædres land og søge retfærdighed i canadiske domstole for påståede menneskerettighedskrænkelser. Lær mere om filmen, Defensora.

Deltag i en speciel visning af denne 45 minutters prisbelønnede film, der omfatter diskussion med filmskaberen Rachel Schmidt og langvarig menneskerettighedsaktivist, GrahameRussellof Rights Action. Lær mere om det banebrydende canadiske retssag, at filmens hovedpersoner bevæger sig mod HudbayMinerals Inc. Det er en modig og inspirerende David og Goliath historie, der kunne holde canadiske ressourceudvindingsselskaber ansvarlige for retsstatsprincippet hjemme og globalt, og du kan Hjælp! Tid Dato: Fredag, 12. juni, 2015, 19:00

Omkostninger: Foreslået donation $ 10 (flex)

CarolinaRibeirodeAlmeida, en studerende fra Selkirk College Peace Studies, har dette rastløse spørgsmål: Hvordan kan vi udvikle fredelige organisationer? Carolina vil dele sit projektforslag om at anvende en strategisk visionproces gennem Transformative Justice principper, der skal understøtte opbygningen af ​​en organisations identitet, der kan legitimere og fremme en fredskultur.

Sted: KootenayStudio Arts, 606 Victoria Street, Nelson BC

Dato Tid: 19:00 Torsdag den 16. aprilAngelica Choc er en MayanQ ‘eqchi’ kvinde fra Guatemala, hvis mand, AdolfoIchChamn, (angiveligt) blev brutalt myrdet af sikkerhedsstyrker ansat ved Fenixmining-projektet i Guatemala et minedrift projekt ejet af canadisk selskabHudBayMinerals. Choc, sammen med 12 andre sagsøgere, overtager denne minedriver i et banebrydende retssag, der kunne holde canadiske ressourceudvindingsfirmaer ansvarlige for retsstatsprincippet i ind-og udland. Hun er også en central hovedperson i den prisbelønnede dokumentar, Defensoraabout MayanQ ‘eqchi’ modstand mod minedrift i Guatemala. Venligst kom med os til en særlig aften, der indeholder en visning af denne 40 minutters dokumentar, efterfulgt af en diskussion med fru Choc og filmproducent og direktør Rachel Schmidt.

Er du interesseret i at lære en ny måde at kommunikere på, en som bevæger os ud over personlige dagsordener i kollektiv visdom? Kom med os til en oplevelse af en ‘vi samtale.’

Lær de grundlæggende teknikker i denne åndelige praksis, som kan give en vej til dybere forståelse mellem partnere, venner og medarbejdere. Vi vil undersøge de underliggende principper og teknikker, og derefter sætte dem i praksis i små gruppesamtaler. Vi vil diskutere en håndfuld eksemplariske kunstbaserede samfundsudviklingsprojekter inden for rammerne af, hvordan vi positivt kan engagere kunstnere og samfundsinteressenter omkring et bestemt problem for at skabe social forandring.