24 East Coast Championship

24 East Coast Championship

Da Bonham udtrykte interesse for at prøve konkurrencedygtige racer, foreslog Hillman en bestemt klasse og tilbød at hjælpe.

Bonham købte en J / 24 i løbet af vinteren, og hans første sæson i klassen kulminerede med en sejr i East Coast Championship, der blev afholdt sidste weekend ud af Severn Sailing Association. Hillman, en multi-time-mester i J / 24-klassen, satte sammen programmet, der toppede en typisk talentfuld 24 bådflåde på Chesapeake Bay.

‘Jim havde aldrig prøvet konkurrencedygtige sejlbåds racer før og troede, at J / 24 ville være en god klasse at komme i gang i,’ sagde Hillman, en lang tid Severn Sejlingsforening og Annapolis Yacht Club-medlem. ‘Jeg har hjulpet Jim med at finde en båd og uddannet en besætning. Jim fik en smag af racing og virkelig kunne lide det. Han ønskede at konkurrere på et højere niveau, så vi besluttede at rampe op til østkystene.’

Hillman styrte båden og bragte ombord på et øverste hak besætning med flere klasseveteraner i Willem Van Waay (headsail trimmer), Monica Morgan (mast) og George Peet (fordeck). Van Waay er professionel med Quantum Sail Design Group og verdensmester i flere klasser, mens Peet er en professionel sømand med Volvo Ocean Race-oplevelsen.

Bonham var floater for SISU, der vandt fire løb og placerede andenpladsen i tre andre i alt en lav score på 18 point. Det var fem bedre end skipper Tony Parker og hans hold på Bangor Packet, som kom ud af et løberesultat på J / 24 World Championship.

‘Vi var lidt overrasket over at vinde regattaen. Vores mål var at sikre Jim lært og at alle havde det godt. Hvis vi kunne komme på podiet, ville det være godt,’ sagde Hillman. ‘Jeg tror, ​​det var bare et tilfælde af, at dette hold nægtede at tabe. Alle arbejdede så hårdt på alle tidspunkter. De tog ikke et sekund i løbet af nogen race.’

Hillman solgte sin J / 24 for fire år siden for at fokusere på familie og andre livsaktiviteter. Han købte en Beneteau 44,7 og tilbragte lang tid cruising med sin kone og børn. Bethesda beboeren indulged sin konkurrence side ved at køre en J / 70 i torsdag nat serie ud af J / World Annapolis.

Turnout til J / 80 nordamerikanske mesterskab og J / 70 Fall Brawl sidste weekend på Eastport Yacht Club var stor, med en sund kontingent af lokale både i både flåder og nogle rejsende fra så langt væk i New York, New Hampshire, Georgia, og endda Californien.

Hillman solgte cruisebåden, mens hans datter Marley nu er friskmand på Tufts sejlaget, så han havde pludselig tid til at hjælpe Bonham, en medborger i Glen Echo Heights-kvarteret.

‘Jim er en god fyr, og jeg troede, det ville være sjovt at hjælpe ham med at få fart,’ sagde Hillman.

Hillman oprettet en torsdagstemning med Travis Odenbach og hans Honey Badger-team og opdagede, at han var lidt rusten på roret, mens SISU var lidt væk fra tempoet.

‘Vi har konstant fundet ud af, hvad vi skulle gøre for at komme op til fart,’ Hillman sagde. ‘Vi vandt alle startene, så vi var aldrig nødt til at beskæftige os med at finde klar luft. Det var absolut nøglen. Vi kunne få disse lange baner, hvor vi kunne søge efter bådhastighed og ringe den ind.’

Fredagens racer blev afholdt i en sydlig havbrise, der begyndte på 12 knob og blev bygget til 17. Det var endnu blædere og mere robuste på lørdag med 15 20 knobder. Hillman sagde, at nogle riggvridninger og teknik var afgørende i de hakkete forhold og fandt, at minimere roret bevægelser og tacking mindre betalt.

‘Fordi det var så hakket, vil du sejle toppen af ​​sejlene for at leve lidt mere end normalt. Vi flyttede rejsen lidt højere op og jiben fører lidt længere fremad,’ sagde han.

Fange East Coast Championship var bestemt en behagelig overraskelse for Bonham, som nu skal beslutte, hvordan han skal fortsætte med sin racing uddannelse.

‘Jeg synes, han var meget glad. Jim er en meget tankevækkende fyr og ønsker at læne sig tilbage og cifre dette og derefter beslutte, om han skal rampe op eller ej.

Severn Sailing Association var også vært for J / 22 Mid Atlantic Championship sidste weekend med Brad Julian sejler USA 677 til en smal sejr over Mike Marshall og hans Bad News crew.

Matt Schubert trimmet og kaldte taktik, mens Colin Robertson arbejdede på forkanten og hjalp med strategi, da Julian vandt to løb og placeret anden eller tredje i fire andre.

‘Vi havde gode betingelser, og raceringen var top notch. Det var en af ​​de tighteste og mest konkurrencedygtige flåder, vi har sejlet i et stykke tid,’ sagde Julian, en Annapolis-resident og SSA-medlem. ‘Stamina, bådhåndtering og ophold i fase med skiftene viste sig at være afgørende for os. Konsistens var forskellen, da vi måtte kæmpe hårdt for hvert eneste punkt.’

Julian roste sit besætningsmedlem og sagde, at Schubert og Robertson er på toppen af ​​deres spil. Dette hold har været sammen i flere år, og derfor er der lidt at tale ombord med hensyn til at udføre manøvrer.

Marshall, verdensmesteren i 2016, holdt en etape førende i sidste runde og sluttede fjerde, mens USA 677 fik pistolen.

‘Vi er glade for at lukke sæsonen på en høj notat og ser frem til gearing til næste års verdensmesterskab, som vil blive vært for Annapolis Yacht Club i midten af ​​september,’ Julian sagde.

Annapolis Yacht Club var vært for J / 105 East Coast Championship sidste weekend med John White vinder på styrken af ​​en imponerende score linje. White, ejer af Whitehall Yacht Yard og en yderst succesfuld skipper, styrede USA 113 til et par skud og tre løbere resulterede i at sende en lav score på otte point.

Shane Zwingleberg trimmet hovedspidserne og kaldte taktik for White, i sin anden hele sæson af racing i J / 105-klassen. Debbie Gosselin håndterede midten af ​​båden og hjalp med strategi, mens Barbara Vosbury var trimmer og navigator. Greg Oczkowski arbejdede fordekanten, mens Cam Bowdren og Scott Parker delte tid på masten.

‘At have en besætning af denne kaliber giver mig en lille kant med hensyn til bådhåndtering,’ sagde White, der hævder at være ved at lære at sejle J / 105.

AYC sat windward leeward kurser med 1,3 sømil ben sydøst for Tolley Point med lørdag leverer stabile 15 20 knude vind fra syd. Det var lidt lettere og skiftende på søndag med flåden at finde en 8 knudebrise, der kom ud af nordøst og flyttede mod sydøst.