Hvordan mobil teknologi ændrer bankens fremtid

Hvordan mobil teknologi ændrer bankens fremtid

På hjemsiden går teknologien hurtigt og er ikke meget svært at forstå. Militærbanken og forsikringsudbyderen USAA har for nylig lanceret indskudsteknologi til mobilcheck, som lader brugerne indbetale checks fra hvor som helst ved hjælp af en iPhone. USAA-kunder tager billeder fra begge sider af en check med telefonen og sende billederne til banken, som derefter verificerer og foretager depositum. Banken har kun en filial i San Antonio og har på grund af sin militære arv kunder i Afghanistan og Irak.

‘Vævet ind i vores vækststrategi’

‘Mobile er helt sikkert vævet ind i vores vækststrategi, da vi fortsætter med at udvide,’ sagde Jeff Dennes, administrerende direktør for USAA mobile. ‘Vi har ikke filialer og er afhængige af vores selvbetjeningskanaler, som f.eks. Telefoner og internettet.’

Bob Meara, industrianalytiker for informationsteknologi inden for finansielle tjenester, forskning og konsulentfirma Celent, sagde, at USAA har en indlånsvækst, der næsten tredoblet branchens gennemsnit over de seneste tre år. Desuden bruger 17% af alle sine kunder på tværs af investeringer, forsikring og bankvirksomhed USAAs mobilapp, hvilket også letter telefonhandel, indgivelse af fordringer på autoulykker, låneberegninger og den sædvanlige adgang til kontooplysninger.

I øjeblikket repræsenterer USAA den blødende kant af mobilbankteknologi, men har ingen planer om at trumpet sådan teknologi i et marketing-push eller at kæmpe for mere deling.

Bank of America, der lancerede mobilapps i 2007, har mere end 3,2 millioner mobilbankkunder, der kan få adgang til informationstjenester såsom kontosaldi og historie, foretage transaktioner og regninger, overføre penge inden for banken og finde pengeautomater. Chase har også en iPhone app, samt tekstbeskedbaserede tjenester. Begge banker har præsenteret mobile tjenester i annoncekampagner.

Bank of America’s Doug Brown, senior VP-teknologi og forretningsudvikling, sagde, at hans banks næste generation af mobilfunktionalitet er på vej mod kontakttelefon for at betale, kaldet ‘kontaktløse betalinger’ og nye måder at foretage indskud på. ‘Vi ønsker, at telefonen skal være et mere funktionelt værktøj, som en tegnebog på salgsstedet, hvor det bliver dit betalingsoplysninger, som et kreditkort,’ sagde Mr. Brown.

Men for USAA er kontaktløse betalinger mere af et langsigtet mål. I sine seværdigheder er person til person mobile betalinger. ‘Person til person betalinger er næste på vores køreplan,’ sagde Jeff Dennes administrerende direktør for USAA mobile.

Nokia spil på elektroniske betalinger

Og det er Nokia, der kommer ind. Den mobile heavyweight kan bruge person til personbetalinger som et indgangssted til nye markeder og en ny indtægtsstrøm. Det er partner med Redwood City, Californien baseret Obopay Billige Moncler Sale for at lancere Nokia Money, en tjeneste som lader brugerne foretage finansielle transaktioner på deres telefoner. Med Nokia Money, som begynder at løbe ud i 2010 i ikke-frigivne markeder, kan mobilbrugere sende penge til andre mobile brugere, betalere og brugsregninger eller opklare forhåndsbetalte mobiltelefonminutter. Nokia Money vil opkræve brugerne en procentdel eller et Billige Moncler Sale fast gebyr pr. Transaktion baseret på markedet. Butikker, der i øjeblikket bruges til at udbetale forudbetalte minutter, vil fungere som Nokia Money-pengeautomater, der gør mobilbetalinger til kontanter.

Det betyder nyt territorium for verdens største håndsæt maker, der har været udsat for hård konkurrence fra iPhone og Blackberry. For de globale forbrugere, der i øjeblikket bruger mobiltelefoner, men ikke har en bankkonto ifølge Nokia, er der mere end 4 milliarder mobiltelefonbrugere og kun 1,6 milliarder bankkonti globalt Nokia har potentialet til at være det første kontaktpunkt for forbrugere, der er nye til elektroniske betalingstjenester.

Mobil betalingsteknologi ville tage en anden rolle i Nordamerika og Vesteuropa, hvor der er en sådan etableret betalingsinfrastruktur med pengeautomater, filialer, kreditkort og e-betalinger, som at betale babysittere, peer to peer-betalinger og e-køb. for økonomier i Sydasien og Afrika, hvor kontanter er centrale for finansielle transaktioner, og folk lever uden for bankinfrastrukturens rækkevidde, kan telefon til betalingen være udviklingslandets svar på kontantløse betalinger. Person til person mobilbetalinger er allerede ved at blive populære i Afrika og Sydasien. For eksempel har M Pesa i Kenya mere end 6 millioner brugere.

‘På de vesteuropæiske og nordamerikanske markeder er der ingen trussel [til finansielle institutioner], fordi vi har en veletableret betalingsinfrastruktur,’ siger Red Gillen, senioranalytiker hos Celent. ‘Nokia Money har sandsynligvis ikke vundet noget i industrialiserede nationer. Men i Afrika og Sydasien vil mobiloperatøren være den forbrugerorienterede enhed for finansielle tjenesteydelser. ‘

Nokia hævder, at der er 4 milliarder mobiltelefonbrugere i verden og kun 1,6 milliarder bankkonti. Verdensbankens rådgivende gruppe til at hjælpe de fattige skøn er der 1 mia. Mennesker i udviklingslande, der har mobiltelefoner, men ikke adgang til formelle finansielle tjenester. Hvad er mere, mobilindustriens handelsorganisation Global System for Mobile Communications Association mobile pengeenhed projekter vil de ubankede med telefoner befolkningen næsten fordobles i 2012, hvilket repræsenterer 5 mia. dollars i direkte indtægtspotentiale.

Kenya ’s M Pesa mobile betalingstjeneste, der blev lanceret i marts 2007, fungerer som en succesfuld casestudie. Ifølge Central Bank of Kenya’ s FinAccess 2006 – rapport gjorde 38% af befolkningen i Kenya, et land på ca. 37 millioner GMSA fortæller os, at M Pesa i 2009 har næsten 7 millioner registrerede kunder, og dette års Finaccess-rapport viser, at M Pesa er blevet den mest populære metode til pengeoverførsel i Kenya med 40% af alle voksne bruger tjenesten.

Nu skalere det for Indien, det næststørste trådløse marked i verden, ved siden af ​​Kina, hvor 36% af befolkningen har mobiltelefoner, ifølge Celent. Den Boston-baserede finansielle research andconsulting firma rapporterer også, at 84% af de indiske husstande var ubænket i 2005, og at mobilbankvirksomheden i Indien er vokset 94% siden 2002. Det giver op til projicering af Indiens mobile banking-aktive brugerbase når 25 millioner af 2012.