Hvordan nepotisme på arbejdspladsen påvirker medarbejdermoral og organisatorisk kultur

Hvordan nepotisme på arbejdspladsen påvirker medarbejdermoral og organisatorisk kultur

De fælles grunde til nepotisme på arbejdspladsen

Ifølge Huseyin Arasli fra BNET, det interaktive CBS-netværk, er serviceindustrien i mikrogeografiske områder udsat for nepotisme på forskellige arbejdsniveauer. De sociokulturelle, økonomiske og politiske strukturer er givet som de almindelige grunde til en sådan favoritisme i sådanne geografiske områder. Hvad sker der i de større steder og organisationer? Medarbejdere gennemgår nepotisme på en eller anden måde i større organisationer. Denne cronyisme vil skabe både kort og lang sigt negativitet blandt medarbejdere og igen påvirke den organisatoriske vækst.

Hvorfor foretrækker folk at have deres familie eller venner på deres arbejdsplads? Hvad opnår de, bortset fra at de nyder deres familie eller venner? Ifølge Ron Prokosch, præsident for Prokosch Group, HR konsulentfirma, der beskæftiger slægtninge eller venner sparer omkostningerne ved rekruttering og træning. Det menes også at bidrage til at reducere medarbejderomsætningen, da familiemedlemmerne er stærkt engagerede i organisatorisk vækst.

Men det meste af tiden, der har en slægtning i organisationen, ødelægger medarbejdernes moral. Hvad er alle grunde? Læs videre.

Når familiemedlemmerne får en nøgleposition eller forfremmelse, omgå en medarbejder med stærke fordele, ødelægger det medarbejdernes moral som helhed. Medarbejderne føler, at de bliver brugt uden at få noget til gengæld og begynde at lede efter en mulighed Moncler DunJakke for at forlade virksomheden hurtigt. Medarbejdere, der er ramt af favoritisme, ser ingen karrierevækst i organisationen og mister i sin tur interesse for virksomhedens vækst. Indsatsniveauet, loyaliteten og ejendomsfølelsen er lave, da medarbejderne ikke opnår personlig vækst. De medarbejdere, som forvalter arbejdsgiverens slægtninge, har svært ved at håndtere dem og træffer afhjælpende foranstaltninger, hvis det er nødvendigt. Dette påvirker i høj grad holdets moral, hvilket kan føre til et højt niveau af medarbejderafgang.

Hvordan ville du føle, hvis din ægtefælle står over for dig under et vigtigt officielt møde? Nå har organisationer forskellige meninger om en mand og kone, der arbejder sammen. For at undgå personlige konflikter eller stress på arbejdspladsen har nogle organisationer politikker mod begge ægtefæller, der arbejder sammen for dem. Et par virksomheder, for det meste de it-organisationer, der arbejder med en offshore-model på land, foretrækker at have både mand og kone, der arbejder for dem. De er i stand til at sende dem sammen til onsite projekter. Dette hjælper arbejdsgiverne til at bevare dem på lang sigt på stedet projekter.

Hvordan påvirker nepotisme organisatorisk kultur?

Nogle arbejdsgivere føler, at niveauet af loyalitet, moral, tillid og engagement fra venner eller familie, de ansætter, er højere sammenlignet med andre på arbejdspladsen. Læs videre for at lære, hvordan nepotisme på arbejdspladsen påvirker organisatorisk kultur.

Kontrol: Desværre kommer ikke alle familiemedlemmer og familiemedlemmer med den rette fortjeneste til at være ansat til en bestemt stilling eller rolle. Når lederen ikke har lov til at kontrollere en underordnet, fordi hun er en familie af en arbejdsgiver, kan man forestille sig, hvad der vil ske med virksomhedens disciplin. Nepotisme tillader regler at blive brudt og kan føre til kaotisk situation for virksomhedsejere.

Etik: Når familiemedlemmer er involveret, kan virksomhedens etik blive forkælet og endda gå i ruiner. Lad os tage et eksempel på Sathyam Computers, en af ​​de indianske IT-giganter i midten af ​​2000. På trods af de bekymringer, som bestyrelsesmedlemmerne hævder, dets grundlægger, hr. Ramalinga Raju, gik videre og erhvervede infrastrukturvirksomheder ejet af hans sønner, hvilket førte til, at selskabet tabte sin andel med 55%, og investorerne oplevede stort tab. Ikke kun var arbejdspladskulturen påvirket, men medarbejdernes moral var også stærkt påvirket. Registreringen blev meget høj, indtil Tech Mahindra købte Sathyam Computers.

At tillade nepotisme på ethvert niveau skaber overskydende skade på organisatorisk kultur. Især nepotisme på de højere ledelsesniveauer eller ledelsesniveauer vil i høj grad ødelægge virksomhedens image og vækst. Ledelsesroller er meget vigtige for den organisatoriske kultur og vækst.

Undgå nepotisme og gør også dine slægtninge lykkelige

Lad os sige, at du har en fætter, der er højtuddannet og erfaren og er den rigtige person til en kritisk rolle i din organisation. Du søger desperat at udfylde den pågældende rolle straks, og du ved, at din fætter vil gøre et vidunderligt arbejde, hvis du ansætter Hvordan kan du undgå problemerne med nepotisme i dette scenario?

Få din fætter underkastet en formel procedure i ansættelsesprocessen. Lad ham forstå, at du ikke vil påvirke placeringsprocessen ved at begunstige ham. Selv om du kan hjælpe din fætter med at forberede sig på interviewet, skal du ikke give nogen jobsikring før interviewprocessen. Moncler DunJakke Undgå at involvere dig selv i interviewpanelet eller processen.

Når du er rekrutteret, fortæl ham, hvor vigtigt selskabets regler er, og at du ikke vil beskytte ham i tilfælde af regelbrud. Åbent diskutere og klart formidle virksomhedens værdier vil hjælpe dig med at komme ind i problemer i forbindelse med nepotisme.