Hvorfor arbejder arbejdsgiverne ud til næste generation af arbejdere

Hvorfor arbejder arbejdsgiverne ud til næste generation af arbejdere

CHICAGO Mange teenagere bruger deres somre livredderende eller iscreme. Ikke Evon Lopez.

Lopez, ved 16, tilbragte sommeren mellem hendes sophomore og junior år med gymnasium interning på Abbott Laboratories. Ved afslutningen af ​​programmet i otte uger i august leverede hun en PowerPoint-præsentation, der bl.a. beskriver virksomhedernes sikkerhedsinitiativer i sundhedsselskabet med hovedkontor udenfor Chicago.

Opfordret til at nævne højdepunkterne i programmet beskrev teenageren et besøg på Abbott’s ernæring i Ohio, hvor medarbejderne forklarede, hvordan de skabte formel for at redde spædbarns liv.

‘Det viser bare, at deres mål er at hjælpe så mange mennesker som muligt på nogen måde,’ sagde Lopez af selskabet, ‘og det er et sted, jeg gerne vil arbejde med.’

En interesse for job med større sociale formål er et kendetegn for den tusindårs generation. Men Lopez er medlem af Generation Z, posten årtusinde gruppen, der lige er begyndt at gå fra gymnasiet og college og fange arbejdsgivernes interesse.

Gen Z er sammensat af børnene, der i stort omfang blev født mellem 1995 og 2010 og blev gammel under den store recession.

Selv om det er for hurtigt at sige, hvordan Gen Z kan danne sig på arbejdspladsen, maler tidlige undersøgelser et portræt, der adskiller sig fra det brede øje, selvstændigt involverede billede af deres årtusinde forgængere. Gen Zers, en fremtrædende trove af forskning tyder på, er iværksætterlig endnu pragmatisk, hårdtarbejdende, men alligevel let distraheret, med et strejf af realisme, der løber gennem deres ønske om at gøre en social effekt.

Nogle arbejdsgivere forsøger at appellere til Gen Z tidligt, med versioner af praktikophold, der normalt er forbeholdt universitetsstuderende, der nu udvides til gymnasieelever for at skabe en talepipeline.

På Abbott, som startede sin gymnasium praktik for fem år siden, er det også meningen at starte ungdommen skal tage fat på kvinders og mindretals mangel på STEM videnskab, teknologi, teknik og matematik arbejdskraft, hvilket er vigtigt, da det tjener en stadig mere diversificeret kundebase.

‘Hvad vi vil gøre er at øge muligheden for at komme ind i STEM, være vellykket på det og være i stand til at fortsætte og have en meningsfuld karriere på disse områder,’ sagde Corlis Murray, Abbotts øverste ingeniør og leder af gymnasiet praktikprogram. ‘Jo yngre vi når dem, jo ​​højere øger vi sandsynligheden.’

Med stigningen i den tidlige professionelle eksponering er medlemmer af Gen Z placeret for kraftige karriere, siger Jeanne Meister, partner på Future Workplace, et humanitært forskningsfirma i New York.

‘De er bestemt mere alvorlige og modne ind i arbejdsstyrken’ end tusinder af år, sagde Meister.

At tilordne fejende generaliseringer til en generation på 60 millioner mennesker er i bedste fald en ufuldstændig øvelse, men det stopper ikke et stabilt udbrud af forskning fra at tilbyde varieret tager Gen Z på.

Hvis alle får et trofæ millennials, opdrættet af baby boomers under spildtider, prioriteret passion og teamwork, så Gen Z, opvokset af uafhængige Generation Xers i tider med økonomisk nød, lærte at du skal kæmpe hårdt for at vinde, sagde Stillman.

‘Vi har en generation ind i arbejdsstyrken, der er ekstremt konkurrencedygtig,’ sagde Stillman, der har skrevet flere bøger om, hvordan generationer interagerer på arbejdspladsen.

Nogle Gen Z træk virker som old school.

Tre kvartaler af Gen Zers siger, at de er villige til Billige Moncler Jakke Herre at starte i bunden og arbejde deres vej til toppen, hvilket indebærer respekt for at betale gebyrer, viser Stillmans undersøgelser. Mere end 60 procent sagde, at de er villige til at blive hos en virksomhed i 10 år, der tyder på en tilbagevenden til arbejdsgiverens loyalitet efter tusindårsjubilæernes tendenser. Kun 8 procent siger, at de ønsker et åbent kontorkoncept, på trods af udviklingen i arbejdsområder, der har slået ned vægge for at lægge vægt på samarbejde.

Men andre træk er mindre traditionelle. For eksempel ønsker mere end halvdelen af ​​Gen Zers at skrive deres egen jobbeskrivelse, hvilket afspejler et ønske om en hypercustomized karriereoplevelse, der kan drives af den personlige branding, som sociale medier har skubbet, siden de var børn, sagde Stillman.

Denne præference kunne trække dem til små og mellemstore virksomheder, hvor medarbejdere lettere kan bære flere hatte end i store virksomheder, sagde han.

Faktisk fandt en undersøgelse sidste år af Accenture fra 2016-studiekollegiet, at nogle af foranstaltningerne i Gen Z-ledelsen fandt, at de er tre gange mere tilbøjelige til at arbejde i et lille eller mellemstore selskab end en stor, der præsenterer store virksomheder med en rekrutteringsudfordring.

Nogle arbejdsgivere er proaktive ved at plante et frø tidligt.

Southwest Airlines sidste sommer hostede sin tredje klasse af gymnasieelever, der arbejdede i otte uger hos virksomhedens hovedkvarter i Dallas. Dette fald planlægger at være vært for sin første ‘luftdagsdag’ for børn i tredje til ottende klasse, en gratis begivenhed, der vil omfatte gæstens højttalere og en rundvisning i et flyvedligeholds hangar.

Forventer en massiv mangel på færdigheder, når baby boomers går på pension, Greg Muccio, en højtstående leder i Southwest ‘People Department’, siger, at flyindustrien skal tromme op i spændingen blandt unge.

‘Vi har bevidst sat en vej til at begynde at nå et meget yngre publikum for at opmuntre dem og gøre dem opmærksomme på en karriere inden for luftfart,’ sagde han. Nogle af branchens største behov er i jobannoncer på timeplan, der ikke kræver højere uddannelse, så Muccio ønsker at appellere til gymnasieelever, der måske ikke er interesseret i eller klar til college.

Sydvest i sommer også være vært for sin tredje sommerlejr for videregående skole alderen børn af ansatte over hele landet. Den tre dages begivenhed af ture og spil i Dallas, som i sidste år tog 150 teenagere, har til formål at styre de, der Moncler DunJakke allerede er bekendt med virksomheden, til karriere der ved at vise, hvad der kræves for at være pilot eller mekaniker.

Lejren efterlod et indtryk på Chicagoan Kyle Norbut, der deltog lige før han startede sin freshman-år ved University of Illinois i Champaign Urbana sidste år. Den 18-årige skuespiller, der var imponeret over familiens atmosfære og den følelse, at medarbejderne var ‘at have en bold’, har til hensigt at forfølge karriere i teater _ men overvejer nu et fleksibelt sidearbejde i sydvest.