Hvorfor bliver fedme værre

Hvorfor bliver fedme værre

Gymnastiksamfundet over hele landet bliver pakket i det nye år med folk, der holder fast på deres nytårs beslutning om at tabe sig. De fleste af dem ved ikke, at kortene er stablet imod dem, og at vægttabet er meget mere kompliceret end at træne og ikke spise dessert.

År i fedmeepidemien har millioner af amerikanere forsøgt at tabe sig, og millioner af dem har undladt at gøre det på lang sigt.

Det er så alvorligt nu, at næsten 40 procent af amerikanerne er overvægtige. Den gennemsnitlige kvinde i USA vejer i dag ca. 168 pund, eller omtrent det samme som en gennemsnitlig mand i 1960.

Abbie Rowe / White House Photographs John F. Kennedy LibraryNot at de fyre ‘waists haven’ også ballooned. Mænd har opnået i gennemsnit næsten 30 pund siden John F. Kennedy s indvielse i 1961.

Fra 1976 til 1980 var knap 1 ud af 7 amerikanske voksne eller 15,1 procent overvægtige. voksne og 18,5 procent af børn, betragtes overvægtige. Dette er i sig selv en stigning på ca. 30 procent, lige siden 2000, hvor omkring 30 procent af de amerikanske voksne var overvægtige. En undersøgelse anslog en yderligere 65 millioner overvægtige amerikanere inden 2030 og øgede medicinske omkostninger mellem 48 milliarder dollar og 66 milliarder dollars om året.

Som en endokrinolog studerer jeg fedme og behandler mennesker med fedme hver dag. Her er nogle ting jeg ser, og nogle ting, jeg ser, kunne begynde at løse problemet.

Omkostninger over hele linjen

Fedme, defineret som et body mass index på mindst 30, handler om langt mere end forfængelighed. Det hæmmer livskvaliteten og forværrer sundhedsrisici, der involverer mange medicinske tilstande hos børn og voksne. Overvældede mennesker pådrager sig flere medicinske omkostninger, lever kortere liv og savner mere arbejde end deres tyndere kolleger.

Sundhedsrisiciene omfatter galdeblære sygdom, slidgigt, gigt, søvnapnø, polycystisk ovariesyndrom, hjerte-kar-sygdom og et bredt spektrum af kræftformer, såsom kræft i bugspytkirtlen, lever, bryst og nyre.

Fedme fører også til metaboliske tilstande som hypertension, type 2 diabetes og ikke-alkoholisk fedtsygdom, som længe er blevet overset som en livstruende konsekvens af dårlige spisevaner. Denne sygdom var sjælden indtil 1980.

De medicinske omkostninger forbundet med fedme er enorme og voksende. En undersøgelse anslog de årlige udgifter til medicinsk pleje af fedme i USA i 2008 dollars til 209,7 mia. USD. For at sætte det i perspektiv, mener man, at det er næsten halvdelen af ​​det estimerede føderale underskud i regnskabsåret 2018. Omkring 1 ud af 5 sundhedsydelser er brugt til at behandle fedme-relateret sygdom.

Omkostningerne er også høje for enkeltpersoner. Sammenlignet med normalvægtpersoner bruger overvægtige patienter 46 procent mere på indlæggelsesomkostninger, 27 procent mere på ambulant pleje og 80 procent mere på receptpligtige lægemidler.

En sygdom i det amerikanske samfund?

Fedme s rødder er i amerikansk kultur fra stress på arbejdspladsen til påvirkningen af ​​mad reklame til vores Billige Moncler Sale tradition for ferie overindulgence. Smagsløgene af vores ungdom er opvokset på junk food og sukkerholdige behandler, vaner, der følger børn i voksenalderen .

Det amerikanske samfund er struktureret omkring produktivitet og lange arbejdstimer. Dette fører til ubalancerede liv, usunde livsstil og ulykkelige mennesker. Stress og søvnløshed kan bidrage til fedme.

For mange familier, der kæmper mellem lønsedler, er de fødevarer, der giver mest økonomisk mening, de forarbejdede, pakkede, fede valg, der tjener de mest kalorier.

Måltider på restauranter er steget kraftigt i de seneste årtier. Procentdelen af ​​vores fødevarebudget, der blev brugt på spisestederne, steg til 46 procent i 2006, en stigning på 20 procent siden 1970. Fristelsen af ​​usundt mad hilser os på hvert gadehjørne, i vores bryggerier og hos vores yndlings supermarkeder. Vi amerikanere spiser for meget, men vi kan ikke synes at vende det. Hvorfor?

Nogle beskylder epidemien på fremkomsten af ​​mikrobølgeovnen og væksten af ​​fastfood muligheder siden 1970’erne. Også vores fødevarevalg er ændret, med fødevareindustrien massemarked opfedning fødevarer til børn.

Amerikanerne er mere stillesiddende end vi Billige Moncler Sale var årtier siden. Vores liv er bundet til computerskærme, store og små, både i vores job og i vores hjem. Vores børn er nu rejst på håndholdte enheder, der fungerer som surrogat legekammerater i en verden, hvor bolden er mere tilbøjelig til at blive gjort via internetforbindelse end det egentlige spillerum.

At skylde offeret?

Mange af os påberåber os i vores kamp mod fedt, beskylder og skammer os og andre for ikke at tabe sig. Mens mange mennesker har tabt sig på kort sigt, kæmper de for at bryde cyklusen af ​​fødevareafhængighed og usunde madvalg. Men videnskabsmænd har lært, at det ikke drejer sig om mangel på viljestyrke, men om en overflod af fysiologiske faktorer, som gør kroppen til at holde fast i fedt.

Patienter, der står alene med deres viljestyrke og den nyeste diæt til at lede dem, står altid over for store vanskeligheder mod en kompleks sygdom som fedme. Går alene kan være en barriere for passende behandlingsmuligheder, såsom adfærdsmæssig modifikation rådgivning, anti fedme stoffer og bariatrisk kirurgi.

Vægtgenerering er almindelig, da strukturerede kostvaner er svære at følge over det lange træk. Kroppen modstår langvarig kaloriebegrænsning ved at sende signaler til vores hjerner, der udløser et ønske om mad, hvilket gør diætene tilbøjelige til at mislykkes.

På grund af frustrationen af ​​fiasko, giver mange mennesker simpelthen op med at slanke sig ned, hvilket gør fedme til en accepteret social norm. Undersøgelser viser fedme ser ud til at være plateauing i kaukasiere, men ikke i etniske minoriteter. Men tallene er allerede så høje, synes mere eufemistiske end håbfulde.

Videnskabelig forskning har vist, at rettelserne ikke handler om slankekure. Løsningerne er komplekse og vil tage tid og ressourcer. Patienterne har brug for mere støtte, end de modtager.