Hvorfor det er svært at ignorere Rusland

Hvorfor det er svært at ignorere Rusland

Den russiske præsident Vladimir Putin skabte foruroligelse for nylig, da han delte sine tanker med amerikanerne i en udgave, der blev trykt i The New York Times. Ifølge The Times er meget få stykker skrevet af statsoverhoveder blevet offentliggjort ved papiret, og meget få modtog opmærksomheden Putin tiltrukket.

Men vil anbringendet være indflydelsesrige? Vil det ændre præsident Barack Obama eller amerikanernes mening om Syrien?

I de senere år er Rusland blevet berørt af politisk stabilitet og retsstatsprincippet, hvilket forårsager mange investorer at undgå området. Men mens Rusland er et hårdt marked for at elske og endnu lettere at hadere, er landet svært at ignorere, siger Tim Steinle, porteføljeforvalter for Emerging Europe Fund (EUROX).

Mens jeg var på Cambridge House Toronto Resource Investment Conference, der talte til investorer om guld og ressourcer, var Tim i San Antonio, Texas, der diskuterede sit perspektiv på Rusland på canadisk Business News Network med vært Howard Green, Richard Jenkins fra Black Creek Investment Management og John Hsu fra John Hsu Capital Group. Det var en indgående debat om at finde muligheder i de undertiden udfordrende nye lande i Rusland, Kina og Mellemøsten.

Her er et resumé af Tim-perspektivet på den nye Europa-gigant.

Q. Mange store, sofistikerede institutionelle investorer siger ikke, at det er umagen værd at lægge dine penge i Rusland. Hvad siger du til dem?

Siden Federal Reserve foreslog at afslutte sine obligationsopkøb, har mange fremvoksende markeder lidt. Året til dato til og med den 12. september tabte MSCI Emerging Markets Index ca. 8,5 procent. I samme tidsramme er de russiske aktier faldet mindre end det, ca. 4 procent.

Den russiske rubel gik også forholdsvis godt imod nye valutaer, da landet ikke afhænger af ekstern finansiering. Siden begyndelsen af ​​2013 gennem i dag faldt den sydafrikanske rand mere end 14 procent, den indiske rupee tabte 13 procent og den brasilianske real er faldet 10 procent. Til sammenligning ser den russiske rubel stabilt ud.

Klik for at forstørre

I løbet af de sidste 60 dage steg Brent-råolie desuden med ca. 15 procent, og et større olieproducerende land som Rusland drager fordel af højere oliepriser.

Af disse grunde mener vi, at folk tager et nyt kig på Rusland.

Q: Novatek, en uafhængig gasproducent i Rusland, er tæt på at bryde Gazproms monopol på gaseksportmarkedet. Vil Gazprom bekæmpe det?

Overraskende nok har det endnu ikke. Hvad er interessant er, at den russiske MICEX indeks er stærkt befolket af olie navne, men disse virksomheder har en tendens til at bære en meget tung skattebyrde. De er stort set Billige Moncler Sale alle løber for at stå stille, boring for at erstatte nedgangen fra eksisterende brønde, mens nettoproduktionen forbliver flad.

Gasmarkedet er et andet dyr. Novatek er Rusland største uafhængige gasproducent og af de bedst kørende globale olie- og gasvirksomheder på det kommende marked, siger UBS. Virksomheden har vokset sin indenlandske markedsandel i spring og grænser til omkring 20 procent om året. Det har udviklet mindre felter, hvor Gazprom ikke har haft succes. I de sidste tre år fordoblede Novatek reserverne, og nogle af disse felter var tidligere Gazprom-felter.

Desuden ventes Novatek i et iboende rentabelt LNG-projekt med Kina placeret på Yamalhalvøen. Ifølge UBS kan Yamal-projektet muligvis betydelige langsigtede produktioner opad for Novatek, som delvis frigør det fra sin afhængighed af Gazproms pipeline-netværk. Kina ønsker kun at betale 3 dollar pr. Million britiske termiske enheder (mBtu), men russerne ønsker at opkræve 12 USD pr. Mbtu.

Mens kineserne ønsker en indsats på begge områder, samt en vis fleksibilitet, er Novatek en klar vinder hidtil. For første gang i russisk historie vil Gazprom-monopolet blive brudt. Dette er en stor aftale for et uafhængigt firma, da det gør det muligt for Novatek at blive energispiller med ægte global status, siger UBS.

Q. Så hvis du lægger dine penge i Rusland, hvad med politisk stabilitet?

En nøgle til at investere i Rusland er at fokusere på indenlandske områder på markedet, der er rentable og voksende. Mens den kinesiske urbanisering får stor opmærksomhed i dag, for så vidt angår Sovjetunionen, er der sket en urbanisering tilbage i trediverne. Rusland har middelklassen, og BNP pr. Indbygger er meget højere end i Kina.

Inden for hjemmemarkederne er et lovende selskab Mobile TeleSystems, som leverer mobil- og fastnettelefon- og datatelekommunikationstjenester til russiske kunder.

Det et længere interview, men værd at tjekke ud. Se videoklippet nu og se nærmere på de russiske lagre i Emerging Europe Fund (EUROX).

Investering i udenlandsk og fremvoksende markeder indebærer særlige risici som valutasvingninger og mindre offentliggørelse samt økonomisk og politisk risiko. Ved at investere i en bestemt geografisk region kan en regional fondsafkast og aktiekurs være mere volatil end en mindre koncentreret portefølje. Emerging Europe Fund investerer mere end 25 procent af sine investeringer i virksomheder, der primært beskæftiger sig med olie- eller bankindustrien. Risikoen for at koncentrere investeringer i denne industrisektor vil gøre fonden mere udsat for risiko i disse industrier end midler, der ikke koncentrerer deres investeringer i en industri og kan gøre fondens præstationer mere volatile.

MSCI Emerging Markets Index er et fritflydende justeret kapitalmarkedsindeks, der er beregnet til at måle aktiemarkedspræstation på de globale vækstmarkeder. MICEX-indekset er det real-time cap-vægtede russiske kompositindeks. Det omfatter 30 mest likvide beholdninger af russiske største og mest Moncler DunJakke udviklede virksomheder fra 10 hovedøkonomiske sektorer. MICEX-indekset blev lanceret den 22. september 1997, basisværdi 100. MICEX-indekset beregnes og formidles af MICEX-børsen, den største russiske børs. Det russiske handelssystems indeks er et kapitalisationsvægtet indeks, der beregnes i USD. Indekset består af aktier handlet på det russiske handelssystem.