Hvorfor Emerging Markets stadig gøre attraktive investeringer

Hvorfor Emerging Markets stadig gøre attraktive investeringer

Indtil for få måneder siden var inflationen noget, der hovedsagelig var centralbanker i den udviklede verden. Som Mervyn King og Ben Bernanke kæmpede for at bestemme, hvilken der var den mindste af de to onde, sænkede den økonomiske vækst, eller inflationsmarkederne Moncler Outlet (EM) så ud som om de var ved at komme ud af kreditkrisen relativt uskadt. Men hurtigt frem til juli 2008, og inflationen er blevet den største trussel mod EM, drevet i høj grad af skyrocketing af mad og energipriser. Ifølge den asiatiske udviklingsbank forventes inflationen i den asiatiske region at nå et årti højt i år og accelererer hurtigere end andre steder i verden. Inflationen overstiger nu målene i mindst 19 vækstøkonomier.

Men før du skriver dem helt ud, er det værd at undersøge den position, som disse lande kommer fra. Selv om der ikke er nogen glans over truslen om inflationen for de fleste fremvoksende økonomier, er det vigtigt at huske, at de går ind i denne fase fra en position af relativ styrke bygget op i de sidste ti år. Stigende fra en platform med stærk BNP-vækst, store valutareserver, begrænset smitte mod subprime krisen, en voksende middelklasse og en betydelig lokal besparelsesbassin; Emerging Markets er uden tvivl bedre placeret til at modstå det nuværende klima og skabe bedre risikojusteret afkast end nogle udviklede markeder.

De fleste centralbanker i EM har aggressivt forsøgt at bekæmpe inflationen, hvilket fremgår af de seneste rentestigninger, der ses i lande som Indonesien, Filippinerne, Taiwan og Vietnam. I modsætning til USA, der står over for en trussel om stagflation, da den forsøger at bekæmpe inflationen, mens man forsøger at øge væksten, kan EM sænke satser og lade deres valutaer værdsætte på grund af stærk vækst og betydelige valutareserver. Ifølge de seneste post-kreditkriseprognoser fra IMF skal væksten i hele EM nå op på 6,7% i år og forventes at være 6,6% næste år mod 1,3% om året på tværs af udviklede økonomier.

Fremvoksende økonomier har den ekstra fordel at blive bøjet af voksende velstand og en stærk lokal besparelsesbassin. Ifølge den seneste års verdensomspændingsrapport af Merrill Lynch og Capgemini har iværksættere i lande som Brasilien, Rusland, Kina og Indien haft en større kapitaltilførsel end USA, Storbritannien og andre udviklede lande i 2007. Brasilien har den tredje hurtigst voksende HNWI vækst og voksede med 19,1%, mens netto private kapitalstrømme til Latinamerika blev fordoblet i 2007. Rusland var også en af ​​verdens 10 hurtigst voksende HNWI-populationer, idet væksten forblev stærk på 14,4% i 2007, marginalt faldet fra 15,5% i 2006. ains i råvareeksport, parret med voksende international accept af nye finanscentre som væsentlige globale aktører, bidrog til vækstrater, udtalte rapporten.

På grund af deres forholdsvis mindre modne kapitalmarkeder var også vækstøkonomier bedre beskyttet mod subprime-nedbruddet og den efterfølgende kreditkrisen. Det strukturerede finansmarked er relativt underudviklet i disse økonomier, og efter 1998-krisen har mange investorer udvist større forsigtighed, når de investerer i disse markeder, mens den lokale finanspolitik er væsentligt forbedret. Som følge heraf er de store overskud, der er blevet typiske for kapitalmarkederne i USA og visse europæiske lande, ikke blevet spejlet i nye lande.

I lyset af sådanne faktorer er lavere husholdningernes og erhvervslivets løftestang, høj forretningsmæssig rentabilitet, apprecierende valutaer, store valutareserver og stærke indenlandske økonomier investorer mere markante i vurderingen af ​​vækstmarkedsaktiver.

Lokal Valuta Gæld: En Isoleret Investering Proposition

På tværs af de fleste EM-økonomier viser den lokale gæld fortsat, at den holder sin værdi over for større økonomiske bekymringer med gælden på det kommende marked, der langt overstiger markedsstrategierne for vækstmarkedet. Ifølge Eurekahedge Hedgefondindekset har emerging market distressed debt hedge funds returneret3,1% år indtil dato i slutningen af ​​august 2008, mens Eurekahedge Emerging Market Equity Long / Short-indekset er faldet betydeligt mere med15,6% over det samme periode.

En stor del af strategiens ydeevne drives af de attraktive udbytter i lokalgældsgælden og spredningen mellem obligationer af forskellig varighed støttet med aktiv afdækning. Den kræsne investor er begyndt at indse, at med lokal captive likviditet, en svækkelse dollar og EM stor rørledning af kortere løbetider Lokale gældsprodukter ser ud som attraktive investeringer i aktiver i udviklede markeder med større markedsmæssige bekymringer.

En stærk indenlandsk likviditetspool, der fremmes af en voksende institutionel investor base, tilskynder til et større antal udstedelse af lokal valuta i EM-lande. Lande som Rusland, Chile og Brasilien har opbygget store captive puljer af indenlandsk likviditet de sidste 20 år og refinansierer stats- og udlandsgæld på de lokale markeder.

Trenden i Brasilien i de senere år har været mod vækst på hjemmemarkederne frem for oversøiske placeringer, som drives af et stort antal virksomheder, der bærer deres omkostninger til den brasilianske realitet. I første halvdel af dette år udgjorde Brasilien udenlandske gældsplaceringer 6,4 mia. USD, en nedgang på 7,52 mia. USD i forhold til sidste år.

Derudover vender investorer med lokale markeder, der frygter en afmatning i den amerikanske økonomi, stigende inflation og udsigten til yderligere renteforhøjelser, opmærksomheden væk fra aktier, der yderligere brænder de indenlandske opsparingspuljer og dermed de lokale rentemarkeder inden for nogle af disse lande.

Truslen om inflation er faktisk bedre styret ved hjælp af indenlandske obligationer på grund af dens kortere varighed. Derudover er lokale valutaudstedere også mere tilbøjelige til at acceptere en lavere kupon, hvis de mener, at valutaer vil sætte pris på yderligere, hvilket synes at være enighed i de fleste nye økonomier.

Endvidere yder dollarkursen med hensyn til dens værdi og med hensyn til dens indflydelse på et stigende marked med flere valutaer en yderligere styrke til de lokale valutamarkeder. Den er mindre modtagelig over for de eksterne markeder, der historisk har vedtaget et ovehat-forhold med eksterne obligationsmarkeder.

Markedet inkonsekvent modtagelse til hårde valuta spørgsmål blev illustreret for nylig, da Ukraine blev tvunget til at suspendere sit Eurobond salg på grund af et alvorligt fald i prisen på ukrainske euroobligationer allerede på markedet. Nedgangen i værdien af ​​obligationerne er resultatet af landets lavere kreditvurdering og en stigning i verdens olie- og gaspriser. Sådanne uoverensstemmelser foreslår dog også lange kreditmuligheder i EM skal overvejes på land for land eller beskyttes med en aktiv hæmning. Med andre ord hjælper det med at vise større differentiering, når man beslutter, hvilken EM-kredit der skal gå længe.

Stigningen i råvarepriserne har svækket de økonomiske principper i nogle EM, men gavner andre. De fleste lande i Latinamerika har draget fordel af stigende råvarepriser, selv om de har lidt symptomer, der er delt andetsteds i EM, f.eks. Valutakursvurdering, inflation og i nogle tilfælde svækkelse af de eksterne saldi.

Risikoen synes dog mest udtalt i Asien, hvor kombinationen af ​​politiske kontroller og skatteforanstaltninger kan føre til større forvridninger på længere sigt. Mange regeringer i Asien har reduceret brændstofsubsidier, der får centralbankerne i lande som Indien, Indonesien og Filippinerne til at hæve satser for at bekæmpe en frisk inflationstab. Asiens handelsoverskud er også faldet siden sidste år, hvilket også tager sin vej over de asiatiske økonomier. Lande med et stort underskud på betalingsbalancens løbende poster lider større risiko, da det afhænger af udenlandsk kapital for at øge investeringerne.

På den anden side er der lande som Rusland, som står i god stand for at modstå forringelse på de bredere globale markeder. Landet har ikke udstedt gæld på det udenlandske marked for de sidste Moncler DunJakke fem år. Rusland sidder på verdens største pulje af FX, så det behøver ikke at skubbe likviditet ind i økonomien. Dens økonomi er også klar til yderligere BNP-vækst. Ruslands økonomiministerium projicerer BNP-væksten på 7,8% i 2008, mens den forventer lavere inflation.

mens risici i EM stiger, og vi forventer mere bekymrende indikatorer for de næste kvartaler, betragter vi dem relativt begrænsede og usandsynligt at være systemiske, ifølge Lehman Brothers-undersøgelsen ‘Global Economics’, 26. juni 2008.