Hvorfor er det så svært at få ubestridte boxing mestere

Hvorfor er det så svært at få ubestridte boxing mestere

WBC og WBA dateres tilbage til 1960’erne og to styrende organer, IBF og WBO, der senere blev til stede.

I nogle vægtkategorier er der nu fire verdensmestere, og det er ikke engang med IBO eller WBU bælterne, der forbliver frynsepræmier.

Motivet for spredning af disse organisationer er penge. Hver krop opkræver et sanktionsgebyr mange tusinde pund for at tillade en kamp at finde sted for deres titel.

Tris Dixon, redaktør af Boxing News, siger: ‘Meget af det koger ned til grådighed. Ingen af ​​disse organisationer er villige til at arbejde med hinanden, for i øjeblikket får de hvert stykke en cirkel.’

I modsætning til tennis hvor der er et enkelt sæt af verdensrangeringer i boksning, har hver krop sin egen verdensrangering, som sjældent omfatter mesterne fra andre organer.

WBC har ikke engang WBA-mester David Haye i top 40, mens WBA ignorerer både Vitali Klitschko (WBC og WBO champ) og hans bror Wladimir, IBF-titelindehaveren.

I 2001 blev WBO latterliggjort efter at have indrømmet, at den to gange havde flyttet super mellemvægt Darrin ‘The Mongoose’ Morris op på sin placering på trods af det lille spørgsmål om at han var død.

WBO-præsident Francisco Varcarcel sagde på det tidspunkt: ‘Vi savnede naturligvis, at Darrin var død. Det er beklageligt.’

Dixon siger: ‘Du har også’ midlertidige ‘mestere og’ super ‘-kampere, og det hele er et stort forfærdeligt rod. Vi har brug for nogen til at tage tyren ved hornene og gøre noget ved det. ‘

Den amerikanske promotor Lou DiBella sagde: ‘Boksning er blevet marginaliseret, især i USA, hvor offentligheden ikke kender 90% af mesterne. Vi har brug for forenede champions, der vil have navnegenkendelse. ‘

DiBella, hvis krigere omfatter Paulie Malignaggi, Andre Berto og Sergio Martinez, sagde: ‘Problemet er, at der i modsætning til andre sportsgrene ikke er nogen styrende organ, der ser efter sportens langsigtede interesser. Boksning mangler en langsigtet strategi. har ikke justeret til det 21. århundrede.

‘Der er fire store konkurrerende organer, der ikke rangerer hinandens mestere og per definition er de ikke en forening.’

DiBella sagde, at han kunne lide enstemmighedsturneringer som den nuværende Super Six blandt super middleweights, men han sagde, at problemet var, at vinderen kun ville være en samlet champion så Billige Moncler Sale længe før en eller anden af ​​de styrende organer blev overtalet til at strippe ham og skabe en ny mester.

Den britiske promotor Frank Warren sagde: ‘Folk skylder styrende organer og promotorer, men du har nogle krigere, der ikke vil kæmpe bedst. De vil bare hænge på deres titel og lave nemme penge.

‘Den største skyldige er amerikansk tv, fordi de Billige Moncler Sale er dem, der insisterede på alle tv-apparater, der havde en titel, som førte til spredning. TV er blevet som et styrende organ selv, fordi de er dem der forsøger at styre sporten.’

Warren sagde, at han støttede foreningsturneringer, mens han tilføjede: ‘Problemet med Super Six er, at det tager to år og [IBF titelindehaver] Lucian Bute, som ikke er i det, ville nok slå dem alle.’

Generalsekretæren for British Boxing Board, Robert Smith, sagde: ‘Jeg kan ikke se en tid, hvor de vigtigste fire organer ville slå sammen.

‘Forskellen mellem boksning og fodbold er, at vi ikke har armaturer. I fodbold du ved, at Liverpool skal spille Manchester United på en bestemt dato. I boksning er armaturerne virkelig overladt til arrangørerne, og hvis promotoren har en ung fighter, som han ønsker at blive etableret, kan han bruge en underordnet titel til at fremme sin mand.

‘Det kunne argumenteres for, at Ricky Hatton blev hjulpet ved at blive WBU-mester. Det var et middel til at få ham etableret og til sidst kæmpe for Kostya Tszyu.

‘For de virkelig store kampe behøver du ikke en titel. Mayweather og Pacquiao vil ske der er for mange penge for det ikke at og bokse folk ved, at de er de to bedste krigere i verden, så det kunne være for Mickey Mouse mesterskabet for alle, der bekymrer sig om.

‘Det ville være dejligt, hvis der var et styrende organ som Fifa, men jeg kan ikke se det ske.’

Men Dixon tilbyder et glimt af håb: ‘[amerikanske promotorer] Don King og Bob Arum er i deres 80’ere nu. [WBC-chef] Jose Sulaiman har været i dårlig sundhed. Vi er ved at nå et kryds og det kan ændre sig . BBC er ikke ansvarlig for indholdet af eksterne websteder. Læs mere.

Denne side ses bedst i en opdateret webbrowser med stilark (CSS) aktiveret. Mens du vil kunne se indholdet på denne side i din nuværende browser, vil du ikke kunne få den fulde visuelle oplevelse. Overvej venligst at opgradere din browser software eller aktivere stilark (CSS), hvis du kan gøre det.