der er forandringer i luften

der er forandringer i luften

Hvis der nogensinde var en valgkreds, der definerede begrebet forudsigelig, var det bestemt Galway East, et sted endnu mere for at gentage mønstre og traditioner end sit søstervalgsområde Galway West.

Fra 1981 til 1997, som tre-seter, returnerede Galway East Billige Moncler Outlet uden tvivl to Fianna F one Fine Gael. Siden valget i fire pladser i 1997, har valgkredsen uden tvivl returneret to Fianna F to Fine Gael.

Der var kun en undtagelse, 2002 General Valg, da det gik to Fianna F en Fine Gael, og en Independent, men selv det var vildledende. Den uafhængige i spørgsmålet var Paddy McHugh, et tidligere Fianna F-medlem, så på en måde var 2002 FF tre (med en i forklædning), FG en en tilbagevenden til dagene 1937 til 1943, da den i sin første inkarnation som en fire sæder, det var altid FF tre, FG en.

Nogle af ansigterne kan ændre sig, men tendenser var altid det samme plus forandring, plus c la m valgte som prætentiøse folk kan lide at sige med Fianna F og Fine Gael, hvor sæderne forlader værdifulde lidt for nogen andre. Faktisk skal du gå tilbage til valget i 1961 for at finde sidste gang en kandidat fra udenfor krigspartierne kigget ind med Clann na Talmhan Michael Donnellan.

I lyset af denne track record er Galway East ikke et sted, hvor du forventer, at traditionelle stemningsmønstre bliver slået på hovedet, men det er ekstraordinære tider, og måske kan det utænkelige ske, hvis vælgerne ikke er bange for at overveje forandring.

De nuværende møder er Michael Kitt og Noel Treacy (Fianna F) og Paul Connaughton og Ulick Burke (Fine Gael). Hverken FG TD vil stå til genvalg, og spekulationen fortsætter over de to FF TDs hensigter. Så vi er garanteret nogle nye ansigter i det mindste, men mere omfattende ændringer kan være i offing.

Fine Gael løber councilors Paul Connaughton jr og Jimmy McClearn og Sen Ciaran Cannon. Arbejdet kører rådsmedlem Colm Keavney og Lorraine Higgins.

Sinn F vil sandsynligvis markere en kandidat, ligesom grønne, selv om sidstnævnte finder det svært at rekruttere en person, der er villig til at udholde massakren, der afventer de yngre koalitionspartnere.

Fianna F vil holde sin valgvalgskonference for Galway East i slutningen af ​​denne måned. Hidtil har rådsformændene Mary Hoade og Gerry Finnerty været nomineret til at stå. Det forventes, at Dep Michael Kitt kan lade sit navn gå videre. Dep Noel Treacy overvejer også at køre igen, men har endnu ikke truffet en fast beslutning.

Der er også spekulationer om, at rådsmedlemmer Tom Mannion og Michael Connolly, og måske endog tidligere Galway East TD Joe Callanan kunne stå. Det er uklart, om festen vil køre to eller tre kandidater.

På trods af usikkerheden omkring Fianna F er det muligt at analysere situationen i Galway East og lave nogle ekstrapoleringer om, hvordan tingene kan spille ud i marts General Valg.

Den seneste Red C-undersøgelse viser Fianna Fail på 14 procent, Fine Gael 35 procent, Labor 21 procent, Sinn Fein 14 procent, Green Party fire procent og Andet 12 procent.

I en 4-valgkreds er kvoten 20 procent, hvilket betyder, at Fine Gael er sikker på et sæde og kan udfordre for en anden; Fianna F bliver nødt til at kæmpe hårdt for at beholde en af ​​sine to pladser, med lidt håb om at tage et sekund; og Labour kunne endelig gøre gennembrudet for at vinde et sæde, medmindre de uafhængige får en heldig pause. Hvad er sandsynligheden for, at dette sker?

Hvis Cu er sagen for Galway West, er Galway East-ækvivalenten Cllr Paul Connaughton jr. Hans far var en lang tjener TD for regionen og var også så populær som han blev respekteret.

Cllr Connaughton vil drage fordel enormt af hans fars navn og omdømme, men siden han blev valgt til Galway County Council i 2009, har han vist sig at være en meget hård arbejdstager, i kontakt med mennesker og de problemer, der berører dem, og en meget sympatisk person .

Den rigtige udfordring for festen er at sikre, at han kan bringe en løbende kompis (McClearn eller Cannon). Undersøgelsens tal viser, at det er muligt, men kun hvis der er faste overførsler mellem alle tre kandidater og et godt udbud af overførsler fra andre parter.

Baseret i Loughrea kan Sen Cannon overtage Ulick Burkes stemme og stemmer fra valgkredsen sydlige regionen som helhed. Hans placering kan være til hans fordel, da Galway East TD’er generelt kommer fra Ballinasloe-området, hvilket efterlader andre regioner at føle sig lidt ude af byen.

I lyset af hans tidligere medlemskab af de nu afdøde PD’er kan han også tiltrække den tidligere stemme og bløde Fianna F stemmer, dvs. de afstødte og væmmede partiet, men uvillige til at gå så langt som at stemme Labour eller Sinn F Connaughton vil trække stemmer tungt fra den nordlige del af Galway East, og borgmester McClearn kan finde sig overskygget. Han kunne ende med at blive en fejemaskine, men hans rolle som borgmester og stigningen i FG-støtte betyder, at hans tally vil være værdifuldt for at sikre FG sikre to pladser.

Så det som du var for FG, men Cllr Connaughton viser en generationsskifte er på kortene.

Fianna F trods alle de elendige ting, som dette parti har gjort over for staten i løbet af de seneste 13 år og i de sidste tre især Fianna F vil stadig have nok af en stemme til at tage et sæde. Indrømmet deres nuværende tal viser dem fire procent under kvoten, men folk har ikke brugt denne lange afstemning for festen at bare løbe ud på dem nu, og ingen overvejer at Fianna F vender tilbage uden pladser.

Men dagene på to Fianna F-pladser ser ud til at være væk, og festen skal konsolere sig med et sæde. De kan overvinde 16 procent for at tage en, men de vil ikke have tallene til at svinge to dybden og bredden af ​​vrede mod festen er for stor.

En Michael Kitt ledet billet vil sikre, at veteranpolitikeren vil blive returneret, men hvis den ledes af andre end de etablerede, vil Fianna F finde sin rute til et sæde, en lang og vanskelig en.

En ændring kommer Fianna F til at vende tilbage med kun ét sæde, en situation der aldrig er sket i Galway East før.

Arbejde / Uafhængige / Sinn F F kunne sætte en troværdig præstation i Galway East. Festen fik en samlet stemme på 1.953 i 2007-valget, og den har en county councilor i Dermot Connolly, men på trods af dette og partiets stigning i afstemningerne ligger fremdriften stadig hos Labor og Independents.

Uafhængige er i fare i dette valg om at blive presset af de vigtigste parter, da fokus vil være på, vil du være i regeringen? og vil du have Cowen, Kenny eller Gilmore som næste Taoiseach? alle spørgsmål, der ikke behøver en uafhængig TD i svaret.

Galway (øst og vest) kunne buck denne tendens (især Galway East) som valgkredsen ser ud til at have tre stærke uafhængige i området.

Selv om ingen endnu er erklæret, er der stærke spekulationer om, at rådsmedlemmer Tim Broderick, Se Canney og Pat Hynes vil annoncere, at de står til valg i løbet af den kommende uge / uger. Af disse er de stærkeste konkurrenter Broderick og Canney.

I 2009 modtog Cllr Canney en forbløffende 3,273 første præference stemmer en af ​​de højeste i staten, mens Cllr Broderick polled 1.979 første præferencer, en imponerende tally for hans første gang ud. Lokale valgresultater er aldrig et præcist barometer til valgvalg, men tallene er betydelige og bør ikke ignoreres.

Det kan være for Billige Moncler Sale tidligt for Cllr Broderick, men hvis han går, kan han godt lægge en markør for fremtiden. Cllr Canney må dog ses som en seriøs konkurrent. Der er et bemærkelsesværdigt mangel på kandidater i Tuam-regionen, som hans svigerbroder Paddy McHugh tappede ind i 2002. Cllr Canney, med dette felt delvist for sig selv, ville være klogt at gøre det igen.