Der er ingen tilbagevenden fra fakta om Mount Manresa-kommentar

Der er ingen tilbagevenden fra fakta om Mount Manresa-kommentar

Manresa Jesuit Retreat House er blevet solgt. Savo Brothers ejer det.

Jeg har undgået denne fray indtil nu. Det Billige Moncler Outlet er på tide at skrive en kendsgerning og meningstykke.

Jeg har haft meninger hele tiden. En er, når du forlader et sted og job, forlader du det virkelig. Du giver ikke hjælpsomme eller uhensigtsmæssige råd eller kommentarer fra sidelinjen til eller om dine efterfølgere. Jesuitterne traf en beslutning. Jeg kan lide det eller bedrage det, men jeg har ingen hund i denne kamp. Det er umuligt at forklare dette for berørte naboer eller tidligere tilbagetrækninger.

Som jesuitspræst var jeg præsident / direktør leder og landscaper i Manresa fra 1994 til 2002. I 1965 blev jeg en jesuit. Ja, jeg er gammel. Der var da otte tilbagetrækningshuse i New York Jesuit-provinsen (New York State og Nord New Jersey).

I 1994 var der kun tre.

Min far fremhævede retreats i årevis i Glenmont, lige syd for Albany. Han var ked af at se det tæt på. Ligesom fader, som søn, beklager jeg Manresa lukket.

Kold hård sandhed

Pat Moynihan, sen amerikanske senator, sagde, at folk kan have deres egne meninger, men ikke deres egne fakta. Her er nogle fakta.

Jesuitterne er blevet angrebet over Manresa i to år. Uretfærdigt. Et let mål. Generelt har de undgået at reagere eller kæmpe tilbage. Her er nogle afgifter og fakta, som jeg kender dem:

Afgift: Salget var sneaky og hemmeligt.

Fakta: Der var en Jesuit-pressemeddelelse og en forsidenhistorie i Staten Island Advance om planen om at stoppe driften og sælge. Hvordan kan salget have været snigende og hemmeligt?

Afgift: Ved salg solgte jesuitterne uretfærdig fordel af skattefritaget status.

Faktum: Fra 1911 til 2013 var tilbagetrækningen et non-profit fritaget for visse skatter. Ingen udfordrede det. Der er ingen juridisk forpligtelse, når et nonprofit ophører med at eksistere som sådan for at betale penge i de år, det var skattefritaget. Hvis du ikke kan lide loven og IRS reglerne, få dem ændret.

Afgift: Det er forkert at sælge det.

Fakta: Siger hvem? Staten Island er ikke det kommunistiske Kina. Folk, Billige Moncler DunJakke der klager, kan tage skød, hvis de fortæller, at de ikke kunne sælge deres eget hus. Hvis du ejer ejendom, kan du sælge det. Villig køber, villig sælger, aftalt pris, lovlig salgskontrakt, slutningen af ​​historien.

Oplad: Jesuitterne nægtede at forhandle i god tro.

Fakta: Der er ingen forpligtelse til at forhandle. Nogle lyse mennesker er irriteret, fordi foreløbige diskussioner om et køb fra The Trust for Public Land ikke gik overalt. De gjorde det ikke. Trust har aldrig lavet et tilbud, der matcher Savo s. Der er heller ikke kommet noget andet tilbud tæt på Savo s.

Opkrævning: Jesuitterne er grådige, ikke bare normale syndige grådige, men besad af den værste slags grådighed.

Fakta: Et hundrede og to års tjeneste til Staten Island samfund kommer, hvor er grådigheden? At sælge ejendommen og bruge pengene til at fortsætte tilsvarende eller andre gode værker hvis det er grådighed, vi har brug for mere af det.

Opkrævning: Jesuitterne gjorde agn og skifte. Manresa s 2. århundrede fund indsamlet penge, da jesuitterne vidste, at de lukkede stedet.

Fakta: Der er ikke et enkelt bevis, der understøtter den tidslinje. Ikke alle gødninger er i stalde. At hævde bedrag uden bevis er hensynsløst. Fondnavnet viste sig uheldigt. Et andet navn ville have gjort livet lettere. Glansen af ​​eftersyn.

Bottom Fact Line: Masser af snak, bekymring og kærlighed til Manresa, men som en foredragshistorie påpegede, var salgsfejerne $ 15 millioner korte og et år for sent. Tjenesten om ikke-fortjeneste om jesuitternes ret til at sælge kan komme tilbage for at hjemsøge dem.

NØGEN AF FAKTA

En familie avis kan ikke printe min mors mening om meninger. Min mening og håb: Den resterende mulighed er en statslig enhed (by, stat eller føderal), der køber Manresa eller erhverver det via eminent domæne.

Mit gæt er chancerne for at dette sker, er så slanke som at vinde Powerball. Tilsvarende vil jeg være overrasket over, om Savo var tilfreds med at opbygge to store mellem- og lavindkomst seniorer boliger faciliteter på bakken og nedre dalen, bevare de nuværende bygninger, træer og park.

Var der mulighed for at ske, Staten Island ville være til gavn.

Hvis det usandsynlige ikke er tilfældet, forblive roligt. Pengene er måske ikke tilgængelige. Regeringen kan ikke købe eller gribe alle tilgængelige nonprofit ejendom. Der kan være mere presserende prioriteter for at bruge dine skatter og mine. meget anstændigt valgte embedsmænd skal træffe hårde valg. Torturere dem meget længere om Manresa kunne være grusomt.