der fyrede første skud i Right to Privacy-sagen

der fyrede første skud i Right to Privacy-sagen

Den pensionerede Karnataka højesteret dommer er skrøbelig, men skarp som en tack er en trofast disbeliever af Aadhaar, siger alt det gør er at erstatte andre former for identifikation, rapporter Alnoor Peermohamed.

Jeg studerede lov, der var ingen kvinder i min klasse. I dag, i vores nationale lovskole, tager kvinder alle de øverste rækker. Jeg er ikke fuldt ud Billige Moncler DunJakke klar over figuren, men i dag er noget som 40 procent Billige Moncler Jakke Herre af de juridiske kandidater kvinder. I domstolene gør de underværker, sagde Puttaswamy.

Retfærdighed Puttaswamy, den pensionerede Karnataka højesteret dommer, der indgav den oprindelige anmodning i højesteret i 2012 med argument om, at retten til privatlivets fred var en grundlæggende ret, er skrøbelig, men skarp som en tack. Når du besøger ham med et spørgsmål, svarer han hurtigt og veltalende og peger på, hvordan han holder sig ajour med alle de seneste udviklinger.

Han er yderst glad for dommen afsagt af den ni dommer Højesteret Bench, der opretholder retten til privatlivets fred som en grundlæggende rettighed, men fortæller hurtigt, at det er en sejr for folket. er glad. Aren dig? Mens det er hans navn på dommen, siger han det Rådets hårde arbejde med at fremsætte de bedste argumenter, der vandt sagen.

‘Ligesom mad og vand, folk har brug for privatlivets fred’

Retfærdighed N Venkatachala, den tidligere overherredømme i Indien, husker ham som en overbevisende advokat, der kæmpede for mange transport- og bilkøretøjssager i tresserne og halvfjerdserne. Efter at være dommer i 1979 kom de to tætte kontaktpersoner og tjente endda på samme bænk i Karnataka højesteret i nogle år.

Retfærdighed Puttaswamy tog en anden opgave efter hans pension, der fik ham til at flytte til Hyderabad. Ved sin tilbagevenden til sin hjemby, og da Aadhaar-loven blev drøftet, indgav han et andragende og sagde, at privatlivets bekymringer skal behandles af regeringen.

en meget følsom person, og han flyttede dette andragende; det er en milepæl sag. Jeg har ikke været i kontakt med ham for sent, siger Justice Venkatachala, om sin tidligere kollega i statshøjskolen.

Når man bliver spurgt om, hvordan dommen kan påvirke sagen mod Aadhaar, siger Justice Puttaswamy, at der helt sikkert vil være en indflydelse, men han ved det ganske rigtigt endnu, siden han ikke har læst dommen.

Retfærdighed Puttaswamy forventer, at regeringen kæmper for Aadhaar for at bevare sine beføjelser, og mens han siger retten til privatlivets fred, og Aadhaar er adskilte, er de to forbundet med hinanden. Men han siger med sikkerhed, at regeringen ikke vil gå efter at have vendt domstolen i højesteret torsdag.

det fra mig. Regeringen vil ikke gøre det. Hvis de forstyrrer dette, vil de komme i yderligere problemer, tilføjer Justice Puttaswamy sageligt.