Design af brugeroplevelsen hos Autodesk

Design af brugeroplevelsen hos Autodesk

100 User Experience (UX) Design og Evalueringsmetoder til dit ToolkitDette er den 19. i en serie på 100 korte artikler om UX Billige Moncler Outlet design og evalueringsmetoder. I dag vil fokuset være på laddering-spørgsmålet, en semi-struktureret interviewteknik, hvor du spørger ‘hvorfor, hvordan, hvad og’ fortæl mig mere ” spørgsmålet flere gange for at bore ned, op og sidelæns for at gå fra generel til specifik , specifikke for generelle eller fra en vare i en kategori til en anden vare.

Metode 19 af 100

Ladende spørgsmål kan give indsigt i holdninger, overbevisninger og værdier, der påvirker krav, brand image, forbrugerpræferencer og købsbeslutninger. For eksempel kan du interviewe nogen, da hun arbejder med software på sit kontor. Under interviewet siger personen: ‘Denne funktion er fantastisk!’ Så vil du følge op med et ’stige ned’ spørgsmål ‘Hvorfor er den egenskab stor?’ Personen kan sige ‘Det sparer mig meget tid.’ Så fortsætter du med et andet stige-spørgsmål ‘Hvorfor sparer du meget tid?’ Personen svarer, at ‘Jeg kunne ikke finde dialogboksen, jeg kunne bare bruge pop op-menuen.’ Du kunne gå videre, men i denne række af ‘hvorfor’ -spørgsmål er du gået fra en generel følelsesmæssig erklæring til en der kommer til det underliggende problem reducerer en bestemt funktion den mængde bevægelse og søgetid, der kræves for at udføre en opgave. Laddering er en måde at flytte fra overfladeopgørelser til årsager, detaljer, der kan håndteres eller kerneværdier, der kan påvirke vedtagelse eller tilfredshed eller loyalitet.

Ud over at bore ned kan du også bore sidelæns og stille et sæt spørgsmål, der afslører flere eksempler eller kategorier relateret til et bestemt emne. For eksempel, hvis du interviewede en brugbar ekspert om, hvilke metoder han bruger til at opdage anvendelighedsproblemer, kan han sige ‘usability testing’. Du kan så spørge ‘Er der andre metoder, du bruger til at få brugbarhedsproblemer?’ Han ville holde pause og sige Billige Moncler DunJakke ‘pluralistiske anmeldelser.’ Du kan bore ned på ‘pluralistiske anmeldelser’ og derefter bore sidelæns og bede om andre metoder, der involverer brugere, og få svaret ‘dagbogsstudier’. En kombination af boring og boring af siderne kan give nyttige og overbevisende data.

Der er en række metoder, der er baseret på ladende spørgsmål, herunder ‘5 Whys’ -metoden, der ofte er forbundet med grundårsagsanalyse. at bruge:

Du kan bruge laddering spørgsmål til: Komplementere andre metoder

Elicit og forstå viden fra eksperter

Elicit viden og detaljer om et nyt domæne

Bestem detaljer om, hvordan nye funktioner og produktattributter påvirker brugeroplevelsen

Fremstil data, der kan håndteres

Linkfunktioner og produktattributter med bruger- / kundeværdier + Laddering er en teknik, der kommer til kerneværdier og de underliggende årsager til bestemte adfærd eller valg.

+ Laddering er en måde at fremkalde semi stiltiende oplysninger, der muligvis ikke afsløres af andre UX metoder.

Laddering kan være trættende for deltagere, der løbende bliver spurgt ‘hvorfor’ eller andre ladende spørgsmål.

Gennemførelse af interviews med mange ladende spørgsmål kræver en facilitator, der kan holde deltageren engageret. Personer, der bruger laddering spørgsmål skal være behagelige med den gentagne spørgsmålstegn stil og være parat til at variere deres instruktioner efter behov.

Ladder spørgsmål antager, at der er hierarkiske oplysninger. Her er et trin på højt niveau til brug af ladende spørgsmål.

Udvikle et lille sæt ladderprober, som du kan bruge i din undersøgelse. Overvej problemer for at flytte ned, op og sidelæns. Her er nogle ideer til laddering spørgsmål:

‘Hvorfor tror du, at dette produkt er’ stort ‘? Når en person gør en generel erklæring, og du vil have en underliggende værdi, holdning, princip eller begrundelse)

‘Hvorfor er dette vigtigt for dig?’ (stiger op, når en person nævner en bestemt funktion, og du vil forstå den højere værdi af funktionen)

‘Kan du fortælle mig om lignende / forskellige typer af.?’ (ladning sidelæns for at få eksempler eller variationer)

Under et interview kan du fremkalde funktioner, attributter, koncepter eller konstruktioner af interesse. Du kan f.eks. Bede en person om at liste de funktioner, som hun mest lide, eller som er vigtigst for produktiviteten.