Det er Sort Acquiescence i Segregataion

Det er Sort Acquiescence i Segregataion

Kontakt os, i en tvist om historiske markører for segregerede parker i Dallas, synes ingen at være i stand til at ramme den brede side af laden. Selvfølgelig er det fordi ingen Billige Moncler Outlet vil se på laden. I sidste uge besluttede et lokalt fundament at dukke. Hvis de er ‘kloge’, gemmer de sig i laden.

Dallas Morning News-kolonnepræsentanten Norma Adams Wade og to konceptuelle kunstnere Cynthia Mulcahy og Lauren Woods er kampagne for markørtekster for disse parker, der ville give en fuld fortælling om parkens rolle i byens historie. Denne rolle kan formidles, tror de, undtagen i den fulde sammenhæng med segregering.

Beslægtede historierDemolering af vores raciale Berlinmur, mens ledere indenfor kæmper for at holde det inde i konspirationen af ​​North Dallas School og Housing ReformSegregation Forever

To fonde, en oprettet af Container Store medstifter Garrett Boone og hans kone, den anden af ​​sent Richard Rainwater, en Fort Worth-investor, oprindeligt undervrote forskning af de to kunstnere. I sidste uge efter at Woods fortalte Dallas Park Board, at fundamentet og andre originale backers af markørprojektet censurerede markørteksterne, trak Boone Family Foundation sin støtte tilbage.

Et par dage før parlamentsmedlemsmødet havde Melissa Repko en historie i The Dallas Morning News, der sætter scenen og lagde et grundlæggende kort over spillerne og deres positioner. Efter mødet udsendte Peter Simek en post mortem på D Magazines Frontburner online, som jeg især kunne lide fordi det gav en kopi af alle de konkurrerende markeringstekster. Som din trofaste korrespondent har jeg stjålet dem og gengivet dem nedenfor, som om jeg tænkte på det.

Læsning og genoplevelse af dem alle på søndag eftermiddag var for mig slags øvelse i læse det og græde. Den egentlige pathos var ikke i historierne, men historien var utroligt.

Den første alarmklokke til mig var støbningen af ​​Boone Family Foundation i rollen som arrogant hvid censur. Og tilgiv mig, men jeg kender mig nogle arrogante hvide censorer. I 1986 havde jeg en bog bogstaveligt talt revet af presserne på vegne af Dallas Citizens Council, fordi nogen troede, at det ville fortælle for meget sandhed om byens racemæssige fortid.

Boone og hans kone, Cecilia, passer bare ikke til den del af book rippers. Deres fundament har været en progressiv og leavening indflydelse på byen, især om miljøspørgsmål. Se, vi hvide mennesker i en vis alder måtte alle udholde en smertefuld og ydmyg selvopdagelse for at undgå begrænsningerne i vores opdragelser. Hvis du vil høre en virkelig veltalende beskrivelse af den proces, skal du lytte til Garrett Boone her.

På den anden side, hvis vi kan være enige om at tale om alle hvide mennesker, ikke bare dem, så ja, vi hvide folk har en tendens til at se universet gennem drikkesøet af vores egen erfaring. Alt for ofte bliver det hvide drikestrå ikke på nogen måde peget på den sorte oplevelse overhovedet, eller bliver ikke fokuseret længe nok til at se detaljerne.

Og du ved om detaljer. Det hvor djævelen lever. Teksterne, som Wade, Mulcahy og Woods har tilbudt til parkerne, er rige på den slags suggestive detaljer, der farver i historien for os. Den kendsgerning, at disse parker og de adskilte kvarterer omkring dem blev bygget i floodplains, er for eksempel den mest høflige antydning af en miljøkrænkelse, der gik på folkedrab i hele Amerika.

Er vi historie wimps? Kan vi virkelig ikke stå for at undersøge fortiden fuldt ud?

En hvidbyggers ønske om at købe areal som en mellem hans egen hvide udvikling og en foreslået sort park var et udtryk ikke blot for den fysiske afsky, der var en del af adskillelse, men også af dets primitive frygt. Det tomme land var at tjene som en rituel rensningszone.

Hvis du vil læse markørteksterne, som grundene ønskede, at parkafdelingen skal vedtage, vil du se, at næsten alt det uhyggeligt stemningsfulde detaljer er skrubbet. Grundteksterne snakker om adskillelse. Men de beskriver det i den flade sag, der faktisk er monoton, man kan forvente i en lært diskussion om ukrainsk korneksportpolitik. Det lyder ikke racistisk, men det lyder corporate.

Racesegregation var ikke flad, monoton eller på nogen måde værdig. Det var vredt, voldeligt og meget vildt. Og jeg er bange for det, hvor jeg også tager afsked fra Wade og kunstnerne.

At fortælle en unik og sandfærdig historie om den racemæssige fortid i Dallas i modsætning til racemæssig fortid i Atlanta eller Selma eller Birmingham, må vi fortælle historien om sort modstand mod borgerrettighedsbevægelsen i Dallas. Det er ikke hele historien. I Dallas var der modige sorte ledere, som risikede deres liv og gik i fængsel med at slå segregering. Men det er hvad der gør Dallas anderledes.

Baseret på mine egne år med at forske og skrive om disse spørgsmål tror jeg forskellen her går helt tilbage til slaveri, kommer frem gennem Rekonstruktion, Klan, Jim Crow, South Dallas bombinger fra 1950’erne og handler om hvid terrorisme . Det er et åbent spørgsmål.

Faktum er, at det sorte samfund i Dallas, ledet af dets præster, slog ryggen på en stor del af borgerrettighedsbevægelsen i perioden fra 1954 til 1968, da bevægelsen blev ledet hovedsageligt af dr. Martin Luther King Jr. og det sydlige kristne lederskab Konference. Denne friktion voksede ud af, hvad Zan Wesley Holmes, pastor emeritus fra St. Luke Community United Methodist Church, har beskrevet som en splittelse Billige Moncler Sale i den sorte kirke.

Før der var MLK Jr. var hans far, MLK Sr., der spydte kampen for et tidligere begreb for integration, i denominationale kampe kæmpede inden for det sorte religiøse samfund nationalt. Dallas var et center for oppositionen til kong Sr.