Det er starterens ordrer

Det er starterens ordrer

Det rammer mig halvvejs gennem starterne. Ja, Oxford-køkkenet ser den del ud. Ja, det har endelig layoutet, har rekrutteret en imponerende rækkevidde i køkkenet, pyntet Florios interiør Billige Moncler Jakke Dame og prale af en fantastisk udseende menu. Men det er først, indtil du faktisk prøver den mad, du ved sikkert, om dette kommer til at være et hit eller miss. Jeg kan ikke fortælle dig, hvor mange gange jeg har haft den synkende følelse halvvejs gennem et måltid, når jeg indser, at på trods af al pomp og omstændigheder lever fødevaren bare ikke op til hype.

Dette var bestemt ikke tilfældet her. Til en start Oxford køkkenet åbnede roligt i sidste måned, en etage ad gangen, indtil den havde nok diners til at rumme. Der var ingen fanfare, men de nye ejere var overbevist om, at ordet snart ville sprede sig.

Deres tro var velbegrundet, fordi Summertown endelig har et sted at skrive hjem om, et sted der ikke kun står hoved og skuldre over konkurrencen, men vil blive en destination restaurant på nationens kulinariske kort før længe.

Alle hængte i balance i flere måneder, da Pizza Express forsøgte at få deres hænder på Florios, hvilket ville have dræbt South Parade’s italienske strip af uafhængige døde i vandet. Heldigvis havde ejer Ross Buchanan et hjerte og sørget for, at hans restaurant forblev uafhængig, hvilket gav en anden mulighed for at blomstre i Oxfords mest velhavende område.

Ross havde allerede gjort det meste af det hårde arbejde og konverterede stedet fra 1970’erne til La Dolce Vita til en moderne restaurant og bar, indtil han blev tvunget til at lukke grundet personlige grunde hurtigere end Usain Bolt kører for bussen. Så mens Oxford Kitchen har sat sit eget frimærke på ting, er det stadig genkendeligt som Rosss gamle sted.

Fire uger Billige Moncler Sale i, ude af stand til at tilbageholde mig selv længere, trotede jeg op, holdt pusten. Og så snart jeg trådte ind, slappede jeg af, rummet var mere hyggeligt, intimt og indbydende, blidt selv, blandingen af ​​kabiner og borde, der nu betyder diners, giver mere privatliv end tidligere.

Kun nedenunder fungerede, da vi besøgte, men vi skimte rustfrit ståltælleren i køkkenet, hvor fra april diners kan spise og se kokke på arbejde. Så efter en drink på den temmelig underlige metalliske bar sad vi og sprang hurtigt med spørgsmål til manager Tom Wood.

‘Hvad er en bon bon af ænder? Hvordan virker en citronstøv nioise? Hvad er dekonstrueret minestronesuppe, og hvad angår madnerdene, er Wagyu burger virkelig fra en japansk ko, og hvorfor skal det bestilles 48 timer i forvejen? ‘

Tom var hurtig at oplyse os. Bon bon er en krydret confit of duck rullet ind i bolde i en ingefærcrumb; minestrone mere af en grøntsagsgryde, og for Wagyu burger er det det bedste oksekød du kan få globalt tilsyneladende, køerne bliver fodret med tulipaner, mens deres uger er masseret med patchouliolie og deres tænder flosset med mælkebøndsstængler eller nogle sådan nonsens.

Men vi havde ikke 48 timer, bare et par, så efter meget overvejelse valgte vi håndkogte jakobsmuslinger med confit svinekød, mandarin, mandelrød (14), den sprøde skinkehock med knoldepulver ren, komprimeret æble og valnød ( 7) og specialen: salat af fennikel, pink grapefrugt, koriander og rug (6).

Salaten havde en ren og forfriskende smag, så skarp som en Martini og perfekt til januarens abstainers. Men den sprøde skinkehak tog kikset, den håndpressede terrine serveret i en lysør forbløffet modtageren med dens tætte gårdsmag og hjerteopvarmning præsentationen.Kammuslinger var også et enormt hit, ikke kun på grund af deres dybde af smag, men fordi deres parring med smørbrød af svinekød maven, skarp mandarin og mandel ren, selvom usædvanligt, fungerede perfekt.

Og da vi gik gennem menuen indså vi, at dette var, hvor ex Nut Tree chef John Footman var distinguising selv, usandsynlige fødekombinationer er hans underskrift burger med hummer, and med vanilje, grapefrugt med trøffel, men så subtil og velafbalanceret, at hans smag fungerer smukt sammen, hver skål bliver perfekt udført.

Strømmen fulgte med, en anden speciel: den dekonstruerede minestronesuppe (12) var meget smart, væsken reduceret til en pasta sauce konsistens, mens de samme ingredienser: suppe uden suppen.

Den håndlavede oksekød burger, rødløg syltetøj, blandede blade og tredobbelt kogte chips blev lavet af 28 dages alderen oksekød så havde en vidunderlig kødfulde, crumbly konsistens og var forbavsende god værdi på 12,95. Hele grillet citronen nioise (16.50) kom med brune rejer på en seng af kartofler og spinat, fisken er smukt kogte. Dino rib eye bøf med tredobbelt kogte chips, vilde raket og barnise sauce (22).

Puddinger måske endda overgået niveauet af excellence, banan tarte tatin med jordnøddesmør is (7) har mit navn på det en patissier s version af kinesiske banan fritters; klæbrig, crunchy og glat alle på samme tid. Den karameliserede calamansi lime tærte, kokosnøds sorbet (6,50) og chokoladeflæsken, blodorange, hvid kaffeis (7) blev også samplet, opslugt, wolfed ned, ubehageligt forbrugt, plader slickede rent.

Og da vi drak kaffe og plukket på ostepladen, søgte jeg efter det rigtige ord for at opsummere vores oplevelse. Fejlløs er den oplagte. Men hvis du vil have andre: eventyrlystne, detaljerede, interessante, innovative, konsekvente, mind blow ing, unikke og frisk pust, sidstnævnte er fire ord, jeg ved, for de pedanter derude.

Mens mad skifter og restauranter hæver deres spil, har Summertown endelig fået et sted at virkelig råbe om.

Oxford køkkenet

215 Banbury Road, Summertown, OX2 7HQ

01865 511149Openetider: 9:00 til sent, tirsdag til søndag.

Parkering: Det er Summertown, så du skal kæmpe hårdt eller få bussen.

Nøglepersonale: Manager Tom Wood og chefkoks John Footman, afbildet nedenfor.

Hold øje med. Børne menu en frossen frugt slush for startere, makaroni ost, fisk goujons, grillet kylling, margherita pizza derefter hjemmelavede is og sorbet. Et kursus 5, to til 7,50, med et valg af to sider.